A Jobb Veled a Világ Alapítvány pedagógus nagyköveteket nevezett ki

Harminc nagykövet között a somogyi, egyben barcsi is. Pávics Judit is, a Jobb Veled a Világ Alapítvány programjának egyik legjobb szervezője.

Az alapítvány 10 éve indította útjára a pozitív pszichológia alapjaira épített érzelmi intelligencia fejlesztő Boldogságóra Programját, amely mára közel 1500 óvodában és iskolában a mindennapok fontos része. A programban már több mint 7000 pedagógus vesz részt, közülük választottak ki országosan 30-at, akik nemcsak mindennapi munkájuk során képviselik ezt az egyedülálló élménypedagógia módszert, hanem például szakmai napok szervezésében és műhelymunkákban vesznek részt, a helyi közösséget megszólító programokat szerveznek a Boldogságóra Program témakörei mentén. Somogy vármegyéből Pávics Judit, a barcsi Széchenyi Ferenc Gimnázium és Kollégium pedagógusa vált nagykövetté. A pedagógus a kinevezés kapcsán elmondta: „Gyakorló pedagógusként, mentálhigiénés szakemberként, osztályfőnökként nap mint nap tapasztalom, hogy a gyerekek és a szülők túlterheltsége, a rohanó életmód, az új technikai eszközök megjelenése új kihívásokat állít az iskolák elé, és egyre nagyobb felelősséggel terheli a pedagógusokat a gyermekek optimális pszichés fejlődésének elősegítésével kapcsolatosan. A Boldogságóra Programot megvalósító pedagógusként, és egyben a boldogságórák hatásának kutatójaként, már több éves tapasztalattal állíthatom, hogy ha egyre több nevelési intézményt, pedagógust és diákot sikerülne bevonni a programba, akkor az iskolákat valóban egy olyan támogató és elégedettséget előidéző közeggel lehetne azonosítani, ahol a pedagógus egy optimistább jövő felé irányít, a diákok pedig könnyebben elsajátíthatják azokat a kompetenciákat, amelyek hozzásegítik őket az önkiteljesedéshez.”- olvasható a Jobb Veled a Világ Alapítvány tájékoztatójában. 

A Boldogságóra Pedagógus Nagykövet csoport tagjainak listája és bemutatkozó anyagaik elérhetőek a következő linken: https://boldogsagora.hu/boldogsagora-pedagogus-nagykoveteink/.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!