Ismét megrendezték a HévíziBivaly Duatlont

Szombaton rendezték Hévízen a 3. HévíziBivaly Duatlon versenyt, amely már azért is egyedülálló, mert hivatalosan ilyen sportág-párosítás (evezés+futás) nem is létezik. Ám, maga a környezet, ahol a verseny zajlik, szintén páratlan. A versenyzők a Hévízi-patakon eveznek 10, majd a töltésen futnak vissza 11 kilométert, hogy végül a Hévízi-tó partján érkezzenek célba és vegyék át befutóérmeiket. A verseny teljes szakasza így természetvédelmi területen zajlik, számolt be az eseményről a likebalaton.hu.

Mint minden korábbi évben, most is limitált létszámban lehetett csak nevezni a HévíziBivaly Duatlonra, épp különleges természeti adottságai miatt. Idén összesen 227 versenyző̋ nevezett a megmérettetésre, ami 130 csapatot vagy egyéni indulót jelent. Soha még ennyien nem neveztek korábban. Végül csupán 3 csapat és egy egyéni induló nem érkezett meg a rajthoz, mindenki más azonban, aki elindult sikeresen teljesítette is az összesen 21 km-es távot.
Még egy alkalommal sem volt ilyen sokféle kenu, kajak és SUP az evezős szakaszon. Idén 55 bérelt túrakenuban szálltak vízre a versenyzők, de ezeken kívül voltak tengeri kajakok, túrakajakok, verseny kajakok, verseny kenu, felfújható hajók, többféle SUP, sőt még outrigger kajakkal is indultak.
Idén újra megdőlt a leggyorsabb időeredmény rekordja, igaz, a táv most egy hajszálnyival rövidebb volt, mivel a Hévízi-tó melletti véderdőbe idén a magas vízállás miatt nem lehetett befutni. Ám, ez a tény, semmit sem von le Kassai Álmos teljesítményéből, aki versenykajakkal indult és mindössze 1 óra 48 perc alatt evezett le a fenékpusztai kiszállóig, majd futott vissza, Hévízre, a célba.
Fotó: HévíziBivaly Duatlon

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!