Ingyenes anyagjegy vizsgálatok a Balaton parti strandokon

Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság a Nemzeti Népegészségügyi Központtal köüzös tájékoztatót adott ki, a nyári, Balaton parti, ingyenes egészségügyi szűrésekről. pl. a bőrelváltozásokat és anyajegyeket megvizsgálják.

A közlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy a daganatos megbetegedések között egyre gyakrabban fordul elő a bőrrák. Az új megbetegedések száma körülbelül tíz évente duplájára emelkedik. A nyári időszakban ezért különös figyelmet kell fordítani az UV-sugárzás veszélyeire is. Ennek apropóján a nyári szabadság alatt a strandok közelében teszik elérhetővé a szűréseket, valamint a mindennapi életbe is beépíthető, akár személyre szabott életmódtanácsokat is adnak.
A tájékoztatás szerit az Egészségpart három egymást követő héten látogat el a legnépszerűbb balatoni strandokra, köztük Balatonboglárra, Balatonfüredre és Gyenesdiásra. A Balaton parti települések mellett a környék parttól távolabb eső egy-egy kisebb településén (Gamás, Látrány, Csabrendek és Lesencetomaj), valamint a veszprémi Haszkovó lakótelepen is lehetőség lesz az ingyenes vizsgálatok igénybevételére.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!