Indul a Mecsek Rally

A hétvégén, hat mezőnyben összesen mintegy 150 versenyautó áll rajthoz a hétvégén, az 57. Mecsek-ralin. A Pécsen és környékén zajló verseny a HUMDA országos ralibajnokság idei harmadik futama, és a Historic kategória Európa-bajnoki viadala.

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Markó Tibor, a futam sportszakmai főszervezője elmondta, pénteken, elsőként az ORB 2 és 3 mezőnye 70, illetve 50 kilométeren 5, illetve 4 gyorsaságit teljesít a Mecsek keleti és északi részén, majd délután rajtol el az ORB, ORC és a Historic mezőnye, előbbiek pedig éjszakába nyúlóan versenyeznek majd 80 kilométeren keresztül a legendás gyorsokon, így Orfű, Árpádtető, Remeterét és Hetvehely környékén.

Szombaton három helyszínen, a Golgota-Hetvehely, az Abaliget-Orfű-Árpádtető, és a Hatos-Trefortpuszta szakaszokon folytathatják a küzdelmeket az állva maradt párosok, hogy a legjobbak a két nap alatt összesen 160 kilométernyi gyors végeztével gördülhessenek fel céldobogóra a – Magyarország-Svájc Eb-mérkőzés miatt – késő délutánra időzített ceremónia keretében.

Markó Tibor kiemelte: a legendás verseny kapcsán idén a biztonságot helyezték a középpontba, ennek megfelelően jól felszerelt, könnyen megközelíthető szurkolói zónákat alakítottak ki és napi több mint hatszáz szervező vesz részt a futam lebonyolításában. Közölte: az összesen mintegy 150 autó a jelenlegi gazdasági környezetben kifejezetten nagy mezőnynek számít magyarországi viszonylatban.
A tájékoztatón elhangzott, a hétvégén Pécsen is zajló FIA Historic Eb (EHRC) mezőnyében – a sok töréssel végződő cseh futam után a tervezettnél kevesebb – mintegy húsz páros mérkőzik meg kilenc országot képviselve. Köztük pedig négy magyar, ifj. Érdi Tibor, Magoss Péter, Mekler László és Dunavölgyi János jelezte a részvételi szándékát. A veteránok között a magyar historic bajnokság keretében további harminc páros érkezik legendás márkákkal a mecseki gyorsokra – fűzte hozzá.
Fotó:univtv.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Aktív iskola - Egészséges táplálkozás hete

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!