Illegálisan szállított macskákat és hattyúkat foglaltak le az állatok világnapján

Október 4-én, épp az állatok világnapján sikerült elkapni azokat a csempészeket, akik külföldre tartottak a náluk megtalált, illegálisan szállított jószágokkal. 

A Duna-Dráva Nemzeti Park (DDNP) híre szerint értesítést kaptak Hercegszántóról, hogy egy, a határon megállított autóban feltételezhetően védett madarak találhatók. A helyszínre siető természetvédelmi őrök megállapították, hogy 20 bütykös hattyút szállítottak a járműben, melyekről semmilyen papírral nem rendelkezett az abban utazó két olasz állampolgár. A madarak természetvédelmi értéke egyedenként 25 ezer forint. Az állatok még aznap a Szegedi Vadasparkba kerültek, a hatóság pedig természetkárosítás bűncselekményének gyanújával eljárást indított.

Ugyanezen a napon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 10 kölyökmacskára leltek az M7-es autópályán, a pákozdi pihenőben egy moldáv rendszámú autószállító tréler csomagtartójában – derült ki Facebook-posztjukból. A román sofőr a sajátjának vallotta a különleges, szőrtelen macskákat, melyeket azonban chip és útlevél nélkül szállított. A NAV munkatársai átadták őket a kormányhivatal hatósági állatorvosának.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!