Idősfosztogatók a vádlottak padján

A Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte a nyomozást H. Gyula és H. Ferencné ügyében, akik több sértettől, idős korukat és jóhiszeműségüket kihasználva 2018 őszén különböző összegeket csaltak ki. A páros Somogyban és Baranyában ügyeskedett. Kifosztásért kell felelniük.

 

Az eljárás során a kaposvári rendőrök megállapították, hogy az 55 éves férfi és a 29 éves nő hat embert károsított meg hasonló módszerrel, közel kétmillió forint értékben. A nyomozók mindkettőjüket kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A Kaposvári Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat 2019. november 15-én vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.
A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az ügy kapcsán felhívja ismét a lakosság figyelmét, hogy ne tartson otthon a szükségesnél nagyobb összegű készpénzt, és értékesebb értéktárgyakat lehetőség szerint zárja el falban rögzített széfbe! Fontos, hogy ne engedjünk be idegeneket a lakásába, vagy ha már benn vannak, ne hagyják őket egyedül, és feltétlen hívjanak szomszédot, ismerőst, családtagot segítségül.
 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!