Idén is sok négylábú kóborolt el szilveszterkor Kaposváron

A KaposváMost utána járt, hogy az elmúlt évekhez képest milyen arányban kóboroltak el házi kedvencek az óév utolsó napján.

Akármennyire is fáj ezt kimondani, de a helyzet változatlan. Idén is rengeteg kutya kóborolt el Kaposváron és a város környékén - mondta el Boncz Edit, a Kutyatár vezetője. 
- Folyamatosan azt kommunikáljuk, hangsúlyozzuk, hogy a gazdik vigyázzanak kutyáikra, ám a helyzet nem változik, évről-évre egyre több hívást kapunk a tulajdonosoktól - szögezte le. - A probléma súlypontja a felelős kutyatartás hiányán van.

- A kutyák gazdái azt gondolják, hogy kedvencük az udvaron biztonságban van Szilveszter éjjelén. A petárdák robbanásától azonban az eb megrémül és neveltetéstől függetlenül sokkos állapotba kerül, majd menekülni kezd - fogalmazott Boncz Edit.

- A munkánkat némileg segíti, hogy már egyre több kutyában találunk chipet, de ez is sajnos csak részeredmény, hiszen sok esetben a szerkezetben régi lakcím vagy tulajdonos szerepel - folytatta az egyesület vezetője.

A tanulság ezúttal is az, hogy a gazdiknak az év minden napján, minden esetben kutya kötelességük gondoskodni kedvencük biztonságáról.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!