Idén is lezajlott a TeSzedd! a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal

Az erdőt járók egy része nem csak azt viszi haza magával, amit vitt is a túrára, hanem a mások által a természetben hagyott szemetet is. Ennek ellenére rendszeresen szükség van egy-egy nagytakarításra. 2024-ben immár 12. alkalommal szervezte meg a TeSzedd! országos szemétgyűjtési akció keretében a saját gyűjtését a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság. Közel 300 zsák hulladékot gyűjtöttek össze.

 

Mint eddig minden évben, idén is több helyszínen vállalta a Dél-Dunántúlon a koordinátori, szervezői feladatokat az Igazgatóság. Bács-Kiskun, Somogy, Tolna és Baranya vármegye védett természeti területein összesen hat helyszínen sikerült az önkéntesek segítségével kitakarítani tanösvényeket, kirándulóhelyeket, sétautak környékét. A Dunai tájegységben Kölked, Érsekcsanád és Szekszárd, a Somogy-Tolna tájegységben Nagydorog és Homokpuszta, valamint a Mecsek tájegységben Bükkösd határában található védett területeken a természetvédelmi őrök irányítása mellett iskolások, családok, kirándulók 295 zsáknyi hulladékot gyűjtöttek össze, ezzel is mentesítve a természeti környezetünket a felelőtlen emberek által eldobott szeméttől.
A kérés továbbra is ugyan az, mint eddig: amit magunkkal viszünk a természetjárásra, azt vigyük is haza magunkkal. Az erdő nem szemétlerakó.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!