Idén is folytatódik a Modern Városok Program: Kaposvár az élen

A 2015-ben indított Modern Városok Program keretében összesen 4000 milliárdos városfejlesztés jön létre idén, ebből több mint 1500 milliárd forint értékű fejlesztés már meg is valósult a megyei jogú városokban. A 23 település között Kaposvár élen jár.

 

Orbán Viktor kormányfő és Szita Károly polgármester is 2015-ben kötött szerződést a Modern Városok Program kaposvári fejlesztéseiről. A megállapodásban foglalt beruházások közül már több le is zárult, így elkészült az új, 2x2 sávos 67-es gyorsút, megépült a Kaposvár Aréna, a Csik Ferenc Versenyuszoda, kibővült és teljes egészében megújult a Csiky Gergely Színház, épül a Kaposvári Közlekedési Központ.
A Modern Városok Programban egyébként összesen 23 városban zajlanak gazdasági, ipari, közlekedési, egészségügyi, oktatási, kulturális, sport és egyéb fejlesztések. 2019-ben is újabb színháznak, uszodának, iskolának, ipari parkoknak, egészségügyi és turisztikai intézményeknek örülhettek a magyar nagyvárosok lakói. 2020-ban várhatóan újabb 85 milliárdos városfejlesztés valósul meg országosan. A magyar kormány közölte, az a célja a programmal, hogy a 23 megyei jogú város magasabb életminőséget tudjon biztosítani a helyi lakosságnak, a fejlesztésekkel az érintett települések pedig nemcsak lokális, hanem regionális jelentőséggel is bírjanak, írta a KaposPont.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!