Húsvéti tulipánszüret Körőshegyen

Aki szeretne egy kellemes kirándulást szervezni a Balaton mellé, és ezt kiegészítené tulipánszedéssel, az remekül fogja magát érezni Kőröshegyen, ahol tulipánszüret hívogat.
 

Amikor a nárcisz már virágba borul, a tulipánok még bimbósak, azonban néhány korán kelő szálra ekkor is rálelhetünk a Balaton déli partján, a Köröshegyi Levendulásban. Összesen 100.000 hagyma tulipán és 30.000 nárcisz várja a látogatókat. A szedéshez metszőolló is kapható, a csokrokhoz, kötöző-szalag, a díszítéshez csipke vagy akár díszszalag is.
A tulipán szüretek lényege, hogy nem a vágott virágon, hanem a hagyma nevelésen van a hangsúly. A növény, nyíló részének levágása nem károsítja magát az egyedet, a hagyma tovább erősödik, viszont a tépkedés már komoly veszteséggel jár. Ezért lehet pl. metszőollókat bérelni.
Az igazi családi programról nem hiányozhatnak a házi kedvencek sem. A kutyabarát birtokra, pórázon, négylábú vendégeket is szabad vinni.  Európa szerte egyre többen élnek a virág szüretek lehetőségével és összekötik egy-egy baráti, vagy családi piknikezéssel is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!