Hot dognak álcázott répa lett idén az Év strandétele

A Balatoni Kör által idén hetedik alkalommal meghirdetett Év Strandétele versenyt a balatonfenyvesi Konyhám répa-dog nevű étele nyerte az előkóstolók nyomán döntőbe jutott hét étel közül, az Év Felfedezettje pedig a világosi Tarow bisztró lett vegán bundáskenyerével – olvasható a Kapos.hu-n.

Idén Bíró Lajos sztárséf csatlakozott a zömmel gasztronómiai szakújságírókból álló zsűrihez. A hét döntős helyen nevezett strandételeket végigkóstolták és ennek alapján született az eredmény. A répa-dog díjazásával a zsűri egyáltalán nem azt kívánta megerősíteni, hogy szinte bármit kirántva érdemes elkészíteni. A Konyhám rusztikus morzsában kisütött répája különlegesen finom, könnyen elkészíthető és abszolút egészséges strandétel, ami igazi nyári sláger lehetne a strandok kínálatában. Az Év Felfedezettje díjat kiérdemlő balatonvilágosi Tarow bisztró nemrég nyílt a Club Aliga vízparti részén. Vegán bundáskenyerükben a tojást csicseriborsó liszt, mandulatej és kurkuma bundával váltják ki, a tojásra jellemző kénes ízt pedig a feketesó adja hozzá. Feltétnek avokádó, paradicsomos salsa, savanyított lilahagyma és friss zöldfűszerek teszik még izgalmasabbá az ételt.

fotó:kapos.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!