Hosszú huzavona után mégis megkezdődött a pécsi magasház bontása

A héten megkezdődött a pécsi 25 emeletes bontása. A bama.hu információi szerint egy szint bontása 9-10 napot vesz igénybe, a munkavégzés hétfőtől péntekig 7–17, szombaton 7–15 óráig tarthat legfeljebb. 

Naponta legfeljebb 4-5 teherautó szállítja el a törmelékeket a 6-oson. A munkálatokat az ígéret szerint az év vége előtt befejezi a nyertes kivitelező konzorcium.
A kivitelező STRABAG MML Kft. – Land-Bau Kft. alkotta konzorcium a lap érdeklődésére közölte, az épület legfelső, 25. emeletének a bontása kezdődött meg, mely a hét második felében befejeződik, azt követően állnak neki a 24. emelet bontásának. A bontáshoz nyolcvannégy méter magasban palánkot építettek, hogy a bontás a legnagyobb biztonságban történjen, de valamelyest takarja is a munkálatokat. A környéken élők egy része porra és a zajra panaszkodik, illetve azt hánytorgatják fel, hogy helyben törik a betont, mások szerint a Megyeri téri építkezés hangosabb, a többség viszont számított arra, hogy lesz zaj és por is, a lényeg azonban az, hogy minél előbb legyenek túl a bontáson, s ne történjen baleset.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!