Horvát-magyar turisztikai projekt a Zselicben és a Dráva-mentén

Horvát-magyar közös turisztikai projekt valósult meg egy 1,5 millió eurós nemzetközi pályázat keretében. A fejlesztések az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretéből valósultak meg. A beruházások forrását a horvátországi Verőce-Drávamente Megye Önkormányzata és a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. (SEFAG Zrt.) közös pályázatával nyerte el.
 

A SEFAG Zrt. az MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti:  a beruházások a magyar oldalon a Kaposvár közelében álló Zselici Csillagpark, horvát oldalon pedig a Dráva mentén lévő területek természeti és kulturális értékeinek turisztikai fejlesztését szolgálták.     
A Zselicben a túrautak csomópontjában található Ropolyi-tó mellett elkészült a somogyi népi építészet jellegzetességeit megidéző, tornácos-nádfedeles tájház, valamint egy turisztikai információs feladatokat is ellátó természetőrház. A tópart közelében két lovaspihenőt alakítottak ki a lovas kirándulók számára. A Zselici Csillagpark centrumában lévő csillagvizsgáló parkjában napelemeket telepítettek. Horvátországban felújították a suhopoljei Jankovich-kastély parkját, a Noskovačka Dubravában lévő "Dráva történet" látogatóközpont pedig új interaktív eszközöket szerzett be a projekt keretében.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!