Homokvárépítő verseny Lellén

A homokvárépítés teljesen haszontalan vállalkozás, de a profik fantasztikus dolgokat tudnak kihozni pár vödör homokból és vízből, még ha rövid életű is az alkotás. Aki látni szeretne egy versenyt, csak Balatonlelléig kell utaznia, szombaton.

 

A likeBalaton.hu homokvárépítő-versenyt rendez a balatonlellei, Napfény Strandon. Még lehet regisztrálni. (homokvarverseny@gmail.com)
Mint Renzo Piano, a párizsi Pompidou Központ és a londoni Üvegszilánk (Shard) felhőkarcoló sztárépítésze mondta, a vár tervezésénél a legfontosabb feladat eltalálni az épület és az élővíz közötti optimális távolságot, a formája ehhez képest másodlagos. Piano szerint a tökéletes vár egy 45 centiméter átmérőjű kör fölé magasodó kúp, amelynek dőlésszöge 45 fokos. Ezt veszi körül egy harminc centiméternél nem mélyebb árok. Ha az építmény készen áll, utat kell nyitni az élővíz felé. Szerinte a siker ugyanis épp a homok és a víz flörtjében rejlik. Hogy a lellei strandon, hogy találják meg a kapcsolatot az élő vízzel nem tudni, de az biztos, hogy próbálkozóban, és nézőben nem lesz hiány.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!