Hivatalosan cáfolják, hogy medve kóborol a Balatonnál

Az elmúlt napokban, több internetes portálon is hír jelent meg arról, hogy a Káli-medencében, a Fekete-hegyen, valaki medvenyomokat látott, amely mellett medvebocs nyom is látható volt, írja a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága. Az igazgatóság utánajárt, valóban járhat-e medve a Fekete-hegyen, és cáfolják a híreszteléseket.

Munkatársaik bejárták a területet, konzultáltak a térségben dolgozó gazdálkodókkal, erdészekkel, vadászokkal, állattartókkal. A nemzeti park munkatársai az említett területen medve jelenlétére utaló nyomot nem találtak, tehát az interneten megjelenteket semmi nem erősíti meg. A vadállatok és a szabadban tartott háziállatok magatartásában sem tapasztaltak változást, a területen található vadkamerák nem rögzítettek medvére utaló képeket. A Fekete-hegy elhelyezkedése is kétségessé teszi anyamedve és medvebocs jelenlétét, ugyanis a terület sűrű település- és úthálózata nem nyújtanak kedvező életkörülményeket a medvék számára.
A szakemberek kérik a pánikkeltés mellőzését, és azt tanácsolják, ha valaki medve jelenlétére utaló nyomokat talál, akkor először a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságát hívja.
Fotó:programturizmus.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!