Hetvenkét éves hallgató is volt az asztalitenisz-játékosok között

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar tornatermében tartották a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Asztalitenisz Bajnokság döntőjét.
Az esemény egy bemutatójátékkal indult, Jónyer István négyszeres, és Klampár Tibort kétszeres világbajnok asztaliteniszező, valamint Miseta Attila rektor és Betlehem József rektorhelyettes részvételével. A rendezvényen érdekességképpen az is elhangzott, a pingpongot életünk végig űzhetjük, a játékosok között egy 72 éves egyetemista úr is volt.

A pin pongnak számos egészségügyi hatása van. Az apró labda megfogása, feldobása majd elütése fejleszti a kéz és a szem koordinációt, amit más néven finom motoros készségnek is neveznek. Aztán a labda ívének kiszámolása a kognitív funkciókat erősíti, a gyors reakció pedig a robbanékonyságot és a mozdulatgyorsaságot veszi igénybe. Fontos, hogy a pingpong a taktikai képességeinket is megdolgoztatja, emellett a játék komoly állóképességet és szellemi frissességet igényel. Sőt! Az izomzatot is megdolgoztatja. Erősiti a láb izmait, a felsőtestet, és az izmokat és az ízületeket is. És mindezek mellett a szociális készségeket is fejlesztik a csapat társakkal és az ellenfelekkel való kapcsolat teremtessél.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!