Hétvégén is akadt dolguk bővet a tűzoltóknak

Harminchat esetben volt szükség a somogyi tűzoltók beavatkozására a hétvégén. Három tűzesethez és harminchárom műszaki mentéshez riasztották az egységeket.

Beszakadt egy aknafedél egy kisteherautó alatt péntek délelőtt Kaposvár, Honvéd utcájában. A jármű önerejéből nem tudott tovább haladni, vezetője ezért a tűzoltók segítségét kérte. A kaposvári hivatásos tűzoltók daruval szabadították ki a teherautó kerekét. Az egység a mentést követően a beszakadt fedelet kordonszalaggal megjelölte, a további balesetek elkerülése érdekében.
A pénteki szélvihar következtében összesen húsz esetben kérték a vármegye tűzoltóinak segítségét leszakadt faágak, útra és személyautókra dőlt fák, megrongálódott tetők miatt.
Lábodon egy 20 méter magas fát csavart ki a földből a szél, ami egy arra közlekedő személygépkocsira zuhant. A jármű vezetője ki tudott szállni az autóból, a mentők kórházba szállították. A viharos erejű szél megbontotta egy pajta lemez tetejét Ötvöskónyiban. Egy nagyméretű lemezdarabot a szomszéd udvarba sodort a szél, egy másik pedig fennakadt a melléképület oldalán, amelyet roncsvágóval távolítottak el a nagyatádi hivatásos tűzoltók. Az eset során személyi sérülés nem történt.
Összeütközött egy személygépkocsi és egy körbálákat szállító traktor péntek délután, Tab és Bábonymegyer között. A tabi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket és a személyautóból kiemeltek egy sérültet, akit a gépkocsi másik három utasával együtt a mentők kórházba szállítottak.
Leomlott egy melléképület fala vasárnap délben Szenyéren, a Simon utcában. A törmelékek beborították a szomszéd udvarát. A történtek idején senki sem tartózkodott a helyszínen, így személyi sérülés sem történt. A böhönyei önkormányzati tűzoltók körbekordonozták az épületet és felhívták a szomszéd lakók figyelmét arra, hogy az érintett területet ne közelítsék meg.
Árokba csapódott egy gépkocsi vasárnap délután 61-es főúton, Iharosberény és Pogányszentpéter között. A csurgói önkormányzati és az iharosberényi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, áramtalanították a balesetet szenvedett járművet, amelynek három utasa saját erejéből ki tudott szállni. A mentők egy sérültet kórházba szállítottak.

Forrás: somogy.katasztrofavedelem.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcs Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2023. december 21-i ülése

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!