Hatodik alkalommal indul útjára az Adok-kapok napok Kaposváron is

Szombaton hatodik alkalommal rendezték meg Magyarország legnagyobb minőségi ruhagyűjtő programját, az Adok-Kapok Napokat. A Premier Outlet és az Ökomenikus Segélyszervezet közös jótékonysági akciója keretében három héten keresztül várják a jó állapotú, feleslegessé vált ruhákat, cipőket.
 

Az Adok-Kapok Napok évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend: míg 2013-ban 18 000 ruhadarabot sikerült összegyűjteni a rászorulók számára, 2017-ben már 125 000 felajánlás érkezett, így több ezer család juthatott jó minőségű használt ruhákhoz. Az idei év a gyerekekről szól, így elsősorban gyerekholmikat várnak a szervezők, mivel a szegény sorsú gyerekek ruháztatása folyamatos kihívások elé állítja a szülőket, de természetesen a felnőtt ruhák is gazdára találnak a május 6-án záruló programot követően. A szervezők fő célja, hogy a ruhaadományokkal segítsenek leküzdeni a szerényebb körülmények között élők hátrányos megkülönböztetését öltözékük alapján, ezért a hétköznapi viseletek mellett szívesen fogadnak jó állapotú elegánsabb ruhadarabokat, ünneplőket is, amelyek esélyt adhatnak az újrakezdésre. Érdemes tehát szétnézni a gardróbszekrényekben, hiszen a használaton kívüli ruhadarabokkal nagy örömet okozhatunk, a leadott adományokat pedig akár 50% kedvezményre jogosító kuponokkal hálálja meg a Premier Outlet.
Az elmúlt években számos híresség csatlakozott a kezdeményezéshez adakozóként és önkéntesként, a gyűjtés mellé állt többek között Iszak Eszter, Dobó Kata, Orosz Barbara, Dombóvári Vanda, Katus Attila, Gönczi Gábor, Sasvári Sándor és Vastag Csaba is. Az Adok-Kapok Napok elkötelezett támogatója Wolf Kati, aki idén harmadszor is örömmel vállalta el a ruhagyűjtő program védnöki szerepét.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2020. november 16.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!