Hatalmas pusztítást végzett a Ciara ciklon Somogy megyében

Vasárnap végigpusztította Nyugat-Európát a Ciara nevű viharciklon, amely hétfőn a Kárpát-medencén is átrobogott - megyénkben rengeteg kárt okozott a szélvihar. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésének megfelelően a dunántúli megyékben helyenként a 100 km/órás sebességet is meghaladó, rendkívül erős, délnyugati irányú széllökések komoly károkat okoztak, írta a Somogy megyei hírportál.
 

A hét első napján közel 150 alkalommal kérték Somogy megyében a tűzoltók segítségét a viharciklon által okozott károk felszámolásában. A beavatkozások mintegy kétharmadát tette ki az utakra dőlt fák és leszakadt faágak jelentette közlekedési akadályok megszüntetése. Huszonötször vonultak a tűzoltók épületben, házak tetőszerkezetében keletkezett károk miatt és több esetben járművek is megsérültek a viharos szél rombolása nyomán. Elektromos vezetékekre dőlt fát és ágakat 18 alkalommal távolítottak el az egységek a Somogyban.
A legnagyobb pusztítást Somogy középső területein, Kaposvár és Nagyatád térségében végezték a heves széllökések, de az egész megyében keletkeztek károk a viharciklon nyomán.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2021. január 18.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!