Három produkció is jubilál a Pécsi Harmadik Színházban

40. előadásához ér az Előttem az élet (február 7.), 60. alkalommal játszották a Piszkavasat (február 6.) és 70. bemutatójához érkezik a Bányavirág (március 21.).
 

A francia Émile Ajar regényadaptációjának színpadra állítása 2017 tavaszán történt. Az Előttem az élet című, világszerte népszerű könyv stúdiószínházi változatát Vincze János rendezte, s azóta is telt házak előtt megy a játék.
A többszörösen díjnyertes Piszkavas előadást 2015-ös bemutatója óta kíséri kiemelt szakmai és közönségérdeklődés. A kortárs ír szerző, Martin McDonagh műve komikum és tragikum, könnyed játék és véres valóság mesteri ötvözete, melyet Vincze János rendezésében és Parti Nagy Lajos magyarításában játszik a teátrum. A produkció a 2016-os Pécsi Országos Színházi Találkozón megkapta a Közönségdíjat, Füsti Molnár Éva színművész pedig a Magyar Művészeti Akadémia Alkotói díjában részesült.
A három jubiláló előadás közül a legrégebben Székely Csaba komédiája, a Bányavirág van a Pécsi Harmadik Színház műsorán. A marosvásárhelyi születésű író trilógiájának első darabja fájdalmasan groteszk humorral és erős öniróniával tárja elénk a székely kapuk mögötti világot.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!