Harc a szigetvári gimnáziumért

A szakképzési centrum és a tankerület is küzd a gimnáziumi oktatásért Szigetváron , olvasható az eduline.hu oldalon. A kérdés marad az ismert középiskola falai között, vagy másik intézmény veszi át, esetleg két helyen végeznek majd gimnáziumi képzést?

A Szigetvári Tankerületi Központ javaslatot dolgozott ki a saját fenntartásában működő szigetvári Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola átszervezésére, amely szerint a jövőben gimnáziumi és szakgimnáziumi képzést is kialakítanának. A tervek ellen a városban lévő, szakmai képzést is nyújtó Zrínyi Gimnázium tantestülete, diákönkormányzata és szülők egy csoportja is tiltakozását fejezte ki, olvasható a közoktatási oldalon.
A terveket többen úgy értelmezték, hogy a gimnáziumi oktatás átkerülne a Zrínyiből a tankerületi iskolába, ami viszont a szakképző iskola ellehetetlenülését jelentené. Az is jelenthet problémát, ha egymással párhuzamosan folyna két intézményben gimnáziumi képzés, mert a kisvárosban nincs annyi diák, amennyivel fel lehetne tölteni a két gimnáziumot. A szigetvári képviselőtestület márciusi ülésén úgy döntött, csak megfelelő szakmai előkészítés után határoznak arról, támogatják-e az átszervezést.
Bognár László tankerületi igazgató ugyanakkor azt mondta a Népszavának, hogy  csak a Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola átszervezésére tettek javaslatot, a Zrínyi gimnáziumi osztályainak átvételére nem. Közölte azt is, hogy a tankerületi központ a 2024/2025-ös tanévben még nem tervez középfokú képzést indítani.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!