Hamarosan nyit a Kőröshegyi Levendulás

Húsvétkor nyit a Kőröshegyi Levendulás, ahol elsőként nárciszszüretre várják a kirándulókat. Az átlagosnál melegebb időjárás miatt korábban kezdődik a tulipánszüret is, melynek indulását április 4-re tervezik, írta a likebalaton.hu.

A Kőröshegyi Levendulásban már lázasan készülnek a tavaszi nyitásra. A meleg időjárásnak köszönhetően kihajtottak a nárciszok és a tulipánok. A virágzásra még néhány hetet várni kell.

– Az már biztos, hogy húsvétkor kinyitja kapuit a Kőröshegyi Levendulás, nárciszszürettel kezdünk, és az is elképzelhető, hogy néhány korai tulipánfajta is szedhető lesz – mondta a likeBalaton.hu-nak Szabó Lajos, a látványkertészet tulajdonosa.

Szabó Lajos azt is elárulta, hogy a meleg idő miatt a növények fejlődése két héttel előrébb tart, mint korábban. De egy esetleges hideg időszak visszafoghatja a növények fejlődését. A húsvéti nyitás után, április 4-re jósolják a tulipánszüret megkezdését, ami idén már a nyolcadik alkalommal várja az érdeklődőket. Ezúttal is lesznek szelfipontok, valamint olyan virágsorok, amelyeket nem lehet leszedni. Az elkülönített tulipánmező garantálja majd a fotók színpompás hátterét.
Forrás/Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!