Hamarosan indul a medvehagyma szezon

Nem csak a hóvirág, hanem a medvehagyma is bújik. Lassan ellepi az ország legismertebb termőterületét, a Mecseket a tavasz „másik” hírnöke, a jellegzetes fokhagymaillatú gyógynövény, A Mecsekerdő Zrt. összefoglalta mit kell tudni a medvehagymáról és annak gyűjtéséről. Sőt, megmutatja, hol keressük.
 

 

A vér- és vesetisztítóként is ismert gyógynövény gyűjtésre vonatkozó szabályok nem változtak. Vagyis, medvehagymából saját szükségletre és otthoni felhasználásra személyenként, naponta, legfeljebb két kilogramm szedhető. A növény illatozó levelének kereskedelmi célú gyűjtése továbbra is engedélyhez kötött és csak a kijelölt területeken lehetséges. Az erdőgazdálkodó védett természeti területre nem ad ki medvehagyma-gyűjtési engedélyt.
A növény levele könnyen összetéveszthető a gyöngyvirágéval és az őszi kikericsével, de ha egy kicsit megdörzsöljük, a fokhagymaillat elárulja jó levelet szedünk-e.
A Mecsekerdő Zrt. honlapján térkép is segíti a keresés sikerét. Jól látható ezen, hogy nem csak a Mecsekben , de pl. Istvándi környékén is található medvehagyma.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!