A hajléktalanságról tartottak fórumot Pécsett

Pécsett február 1-én este minden a hajléktalanok nehéz helyzetéről és lehetséges megoldások találásáról szólt az Apolló moziban. 

Először egy francia játékfilmet nézhettek meg ingyenesen az érdeklődők, melyben profi színészek mellett önmagukat alakító hajléktalanok is szerepelnek. A láthatatlanok című mozi négy elszánt szociális munkás nőről szól, akik együtt küzdenek az utcán élők jogaiért, emberi méltóságuk megőrzéséért. A nagyjátékfilm után közvetlenül a pécsi hajléktalanságról és lakhatási szegénységről nézhetett meg egy döbbenetes, megható videót a 80-90 emberből álló közönség.

A rövidfilm után pedig kezdődött a kerekasztal beszélgetés, melyen Aradi Fanni A Város Mindenkié Pécstől, Szegő Dóra a Magyar Helsinki Bizottságtól, valamint Kiss Natália az Utcajogásztól vettek részt és mondták el a 40-50 fős hallgatóságnak a tudnivalókat a hajléktalanság büntethetőségéről, jelenlegi szabályozásokról, az ellátórendszer problémáiról. Mindemellett lehetséges megoldásokról is szó volt – írja a pecsma.hu.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!