Gólyatojások és fészek mentések

Elpusztult szülők miatt gólyatojásokat kellett menteni, rossz helyre rakott fészek miatt, pedig költöztetni kellett. Mindkét estben az áramszolgáltató munkatársai segítettek a nemzeti park dolgozóinak.
 

Agyonütött az áram két gólyát Nádudvaron és Debrecenben vasárnap, a tojások megmentéséért a Hortobágyi Madárpark - Madárkórház Alapítvány lépett akcióba. Az alapítvány honlapján azt írta, mindkét gólyafészek megközelítésében a helyi áramszolgáltató soron kívül a szakemberek segítségére sietett. Meglepetésükre a fészkekben 5-5 tojást találtak, ami arra utal, hogy a gólyák elegendő élelmet találtak a környéken. Ritka ugyanis, hogy a szülők négy tojásnál többet bevállaljanak. A Madárkórházba érve a tojásokat lámpa alá tették, egyelőre azonban nem lehet tudni, mennyi (egyébként termékeny) tojás éli túl a mesterséges keltetést.
Abaligeten pedig fészket mentettek a közel múltban. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai segítségét kérték azok a lakók, akiknek háza kéményre raktak fészket a Húsvétkor megérkezett gólyák. A park munkatársai az E.on Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. szerelőivel közösen elvégezték az időközben szinte teljesen elkészült fészek áttelepítését a közeli villanyoszlopra, a korábbi években felhelyezett fészektartóra.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!