Füstölt pontyos szendvics lett 2017-ben a Balaton strandétele

A Balaton Kör a We Love Balatonnal összefogva harmadik éve hirdeti meg az év strandétele díjat. Az elismerést 2017-ben a füstölt pontyból készült Pulled Ponty (Húzott Ponty) fantázianevű bagel szendvics nyerte.

Bezerics Dániel specialitása a keszthelyi és balatonboglári Palettában, valamint az idén indult Pavilon fonyódi strandbüfében kapható, egy igazán különleges és minden alkotóelemében kiváló balatoni alapanyagokra épülő strandétel: bagelbe, pontosabban vajas körkiflibe töltött ponty hasaalja ordával, bébispenóttal és fokhagymakompóttal. Kiosztottak egy “Év felfedezettje” különdíjat is, amit egy fenyvesi strandbisztró, A Konyhám kapott. Ők tortizza névre keresztelt tortilla-pizzával neveztek. Az üdülőrégió ismert borászaiból és vendéglátósaiból álló Balatoni Kör célja az Év Strandétele díjjal a vendéglátós szakemberek tudásának jobb elismerése és a tájidegen elemek helyett a balatoni alapanyagok népszerűsítése a büfékben.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!