Fontos dátumokat hoz február a diákoknak

Középiskolai felvételi, érettségi jelentkezés, felsőoktatási felvételi, ez mind-mind februári esemény. Így nem csak a félévzárás jelent izgalmat a diákság számára, hanem a folytatás alapozása.
 

A legtöbb diák középiskolai felvételi ügyeit az általános iskola intézi, így őket az intézmény tájékoztatja mindenről. Fontos, hogy a felvételin annyi jelentkezési lapot kell kitölteni, ahány középfokú iskolába szeretnék benyújtani a jelentkezést, ezeket február 18-ig kell elküldeni – írta a Kapospont, az Oktatási Hivatal tájékoztatója alapján.
Az érettségi vizsgára jelentkezési lapot is most kell leadniuk a diákoknak, amelyet az érettségi jelentkezést fogadó intézménybe kell benyújtani, vagyis abba a középiskolába, ahol tanulnak, de semmiképp sem az Oktatási Hivatalhoz, hiszen ezen keresztül nem lehet intézni a jelentkezést. A tavaszi érettségikre való jelentkezés határideje február 15, amely végleges dátum, tehát nincs lehetőség későbbi jelentkezésre.
Szintén február 15-ig kell az E-felvételiben rögzíteni a kiválasztott egyetemet, főiskolát, valamint a jelentkező adatait. Ezek hitelesítésének határideje pedig öt nappal későbbre esik, február 20-ra.
Február 15. a diákhitel igénylés határideje is, melyet március 14-én folyósítanak.  

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!