Fontos az ünnepek idején is figyelni a kiberbiztonságra

Podcast különkiadással és hasznos tippgyűjteménnyel készült a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) az ünnepekre - olvasható a Kaposvar most honlapján. 

Az SZTFH is arra figyelmeztet, hogy a november vége és január eleje közti időszakban a szokásosnál is aktívabbak a kiberbűnözők, ilyenkor globális szinten az online csalások száma az ötszörösére nő. Továbbá emlékeztet, hogy Magyarországon, ahol az internethasználók 74 százaléka már legalább egy alkalommal vásárolt webáruházból, naponta átlagosan 75 millió forintnyi kárt okoznak a bankkártyákkal és bankszámlákkal kapcsolatos csalások, és minden ötödik felhasználó érintett lehet adathalászatban vagy online csalásban. 

Éppen ezért az SZTFH egy 13 tippet tartalmazó kisokost készített, amit a hatóság oldaláról lehet letölteni PDF formátumban. S bár ezek a tanácsok maguktól értetődőnek tűnhetnek, a világháló dolgaiban járatlan, annak árnyoldalait nem ismerő felhasználóknak rengeteget segíthetnek.

Megbízható oldalakról vásároljunk!

Ellenőrizzük az online áruházat!

Vigyázzunk a hamis webshopokkal!

Nézzük meg az online áruház értékeléseit!

Ne kattintsunk ismeretlen hirdetésekre!

Ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az általában nem az.

Fizessünk biztonságosan és utánvéttel!

Legyünk óvatosak az üdvözlőlapokkal!

Az ajándékkártyák mindig jól jönnek, nem? NEM!

Jónak lenni jó, főleg ha jó helyen tesszük.

A jó jelszó mindig jól jön, nem csak karácsonykor.

Kapcsoljuk be az MFA-t! Hogy mit?

Szia, Uram! Egy jó állás érdekel?

Ezzel párhuzamosan az SZTFH Minden Kiberül podcastje egy, a témába vágó különkiadással is jelentkezett A tét TE vagy! címmel, mely a podcast gyűjtőoldalán éppúgy elérhető, mint a népszerű lejátszókon.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Aktív iskola - Egészséges táplálkozás hete

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!