Folytatódik a fejlesztés a Nagyatádi kórháznál

A Nagyatádon átadott  új CT-berendezés felgyorsítja és biztonságossá teszi a gyógyítást, támogatja az orvosok munkáját , és a gyógyító, megelőző, helyreállító munka nélkülözhetetlen feltétele a modern képalkotás, fogalmazott Pósa István, a Nagyatádi Kórház orvosigazgatója, írta a KaposPont.

 

Az ünnepségen jelen lévő Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára szólt arról is, hogy a Nagyatádi Kórház jövője szempontjából meghatározó esemény volt, amikor három évvel ezelőtt újraindult a városban két évtizede megszűnt nővérképzés. Örömének adott hangot, hogy vannak Nagyatádon élni szerető, az ápolásban képzett fiatalok, akik részt vesznek a kórházi ellátásban és a modern életmóddal is összefüggő betegségek megelőzésében.
Szászfalvi László (KDNP), a térség országgyűlési képviselője azt mondta: a diagnosztikai részleg átadásával régi álom valósult meg Nagyatádon."Ma már nem arról beszélünk, hogy a kórház megmarad-e, vagy sem, hanem a modernizációjáról, arról, hogy még évtizedekre alkalmassá kell tenni az itt élők ellátására" és hozzátette: a rekonstrukcióhoz két milliárd forintra van szükség. Ormai István (Nagyatádért), Nagyatád polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a CT-labor kialakítása megmutatja, hogy az abban közreműködők elkötelezettek az itt élő emberekért, és hozzátette, hogy ez minőségi előrelépést jelent Dél-Somogy egészségügyi ellátásában, stratégiai jelentőségű változást eredményez a kórház életében.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!