Fokozatosan nő a forgalom az M7-esen

Az iskolai tanév lezárását követően, főleg hétvégenként fokozatos nő majd az M7-es forgalma, így akkor is lecsökkenhet a sebesség a zsúfolt autópályán, ha nem történik sem baleset, sem egyéb rendkívüli esemény. A telített sávokban ezzel együtt megnő a balesetek és szakaszos torlódások kockázata, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. több hasznos tippel is szolgál a közlekedőknek.

Az elmúlt években a nyári időszakban nemcsak a szokásos hétvégi csúcsidővel számolhatnak a közlekedők, ugyanis sokan már csütörtöktől egészen hétfőig tervezik belföldi nyaralásukat. Egyre jellemzőbb, hogy kánikula idején az egynapos kirándulások miatt egy-egy hétköznapon is hirtelen megnövekedhet a forgalom az autópályákon. Ezért a Velencei-tó és a Balaton felé közlekedőknek különösen érdemes megfogadni a tanácsokat, amelyek minden más közlekedésben résztvevőnek hasznosak.

Gondoskodni kell, megfelelő mennyiségű üzemanyagról, ásványvízről, a követési távolságot tartani kell, torlódáskor érdemes bekapcsolni a vészvillogót.a gyorsforgalmi úton, csak egyenes irányban előre haladjunk, a leállósávot csak műszaki okokból használjuk, és kiszálláskor hózzunk láthatósági mellényt, és tegyük ki az elakadás jelzőt.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!