Figyeljünk a hideg miatt kiszolgáltatott állapotba került embertársainkra

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és sok más karitatív szervezet, valamint a rendőrség is felhívta a figyelmet arra, hogy a hidegben ne menjünk el szótlanul az utcán, parkokban, kapualjakban éjszakázó emberek mellett. A csapadékos idő nagyobb veszélyt jelent, a vizes ruhában és átázott cipőben gyorsabban kihűlhetnek, kaphatnak súlyos betegségeket, vagy szerezhetnek soha nem gyógyuló végtagsérüléseket.
 

Budapesten és a megyeszékhelyeken krízisközpontok, melegedők, szállók várják a hajléktalanokat, de több település is biztosít melegedő, illetve szállás lehetőséget azoknak, akik hivatalosan is hajléktalanok.

A kaposvári hajléktalanszálló pl. teljes kapacitáson működik. Az erős fagyok miatt folyamatosan érkeznek melegedni a fedél nélküliek az intézménybe, vagyis már napközben is tele van a kaposvári Nyitott Kapu Hajléktalan Gondozási Központ, de mindig érkeznek újak tudta meg a KaposvárMost.
Az a kérés a társadalom felé, hogy, ha az utcán alvó vagy rossz egészségügyi állapotban lévő hajléktalant lát valaki, akkor hívják a hajléktalanszállókat, vagy sürgős esetben a mentőket.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Aktív iskola - Egészséges táplálkozás hete

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!