Fiatal, szinte még gyerek csapat indul a Kékszalagon, de így is esélyesek

A győzelemre esélyesek közt a legfiatalabb átlagéletkorú csapattal és kormányossal, valamint új hajóval vág neki az 52. Kékszalagnak Kaiser Kristóf kormányos és csapata. Lichtenberger Attila csapatfőnök a likebalaton.hu portálnak elmondta – egy éve alakultak, és a tavi versenyzésre kifejlesztett új hajójukkal reális célként fogalmazhatják meg, hogy akár rövid időn belül megnyerjék a Kékszalagot.

Lichtenberger Attila cége a verseny korábbi időrekordját hosszú évekig tartó Nemere II hajót is évtizedek óta támogatta. Mérföldkőnek nevezte azonban a Kaiser Kristóffal, és az akkori Extreme Sailing Teammel három évvel ezelőtt kötött megállapodásukat, melynek eredményeként most saját csapatot alapíthattak.
Kaiser Kristóf arról is beszélt, hogy az idei évben olyan hajóval indulnak a Kékszalagon, amivel minden szélviszony közt ütőképesek tudnak lenni. – A kifejezetten tókerülésre készült, svájci tervezésű – 12,5 méteres és 1200 kilogramm súlyú – hajójuk 21 méteres árboccal rendelkezik, nagyvitorlájának felülete pedig meghaladja a 80 négyzetmétert. A típus Európa legsikeresebb tókerülő hajójának számít – hangsúlyozta a kormányos.
Fotó: Mudra László/Origó

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!