Fiatal fotósoknak hirdet pályázatot a ZSÖK

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. az ország legnagyobb kulturális holdingjaként évente mintegy 2500 eseményt szervez Pécsen, amelyek dokumentálására kiemelt figyelmet fordít. Ennek mentén a szervezet a fiatal tehetségek támogatása érdekében október 15-én elindítja a Zsolnay Fotódokumentációs Ösztöndíj pályázatát. Az egyéves, 2019-re szóló ösztöndíj célja, hogy a Zsolnay Örökségkezelőről minél teljesebb képet mutassanak be az elkészült fotók, legyen szó akár a sokszínű programokról akár a turisztikai látnivalókról.

A cég állandó fotósainak munkáját segítve az ösztöndíjas képei bepillantást engednek a ZSÖK műhelyeinek belső életébe és kordokumentumként bemutatják a legfontosabb aktuális eseményeket, írja a Baranya Megyei Hírportál.
– A pályázattal ápolni szeretnénk a pécsi fotós hagyományokat, egyúttal lehetőséget teremtünk a pályakezdő fotósok számára, hogy a ZSÖK olyan intézményeiben, helyszínein, rendezvényein is tudjanak fotózni, ahová civilként esetleg nem juthatnának el – számolt be Vincze Balázs ügyvezető. Hozzátette: Nem elsősorban anyagi, hanem inkább erkölcsi, szakmai támogatást kívánnak nyújtani az ösztöndíjasnak azzal, hogy olyan fotós anyagok készüljenek, amelyek a jövőjük szempontjából meghatározók lehetnek, és olyan portfólióval rendelkezzenek, amivel el tudnak indulni a pályán.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!