Félmillió virág várja a látogatókat az ország legnagyobb tulipánszüretén

A tavalyi elsöprő népszerűségnek köszönhetően idén tavasszal dupla mennyiségű tulipán, újabb területek és teljesen új fotós elemek várják a látogatókat Kőröshegyen.

Két, fotózás céljára elkülönített tulipánmező garantálja a látványos hátteret a szüreteléshez. A további területek folyamatosan virágoznak, ahol változatos fajtájú, színű és alakú tulipánokat ültettek. A virágmezőn szakaszosan nyitják meg a leszedhető sorokat, így biztosítva, hogy a szüret teljes ideje alatt legyen elérhető virág a látogatóknak. A tulipánszüret és vásár tervezett időpontja: 2022. április 13-24., de az időszak változhat az időjárás és a virágzás függvényében.

A Kőröshegyi levendulás néven ismert látványgazdaságot 2012-ben alapították a Balaton déli partján, Kőröshegyen, azóta is azon fáradozva, hogy egyedülálló virágos birtokot hozzanak létre Magyarországon. A 12 hektár parkosított területen megosztva terem virág tavasztól kora őszig. A meghatározó növény a levendula, mely nyáron 8 hektárnyi területen, egészen július elejétől késő augusztusig terem a gazdaságban, de már a kezdetekben kísérletezni kezdtek tulipánültetéssel is, mígnem 2017-ben megnyitották kapuikat a nyilvánosság előtt. Az országban elsőként rendeztek tulipánszüretet, akkor 12 ezer virággal. Az évek alatt kialakult hatalmas érdeklődésnek köszönhetően 2022-ben már közel félmillió tulipán bonthat szirmot Kőröshegyen.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!