Ezeket a változásokat hozta az új év I.

Az újév első napjától kezdve jelentős változások léptek életbe. Fontos információk, ne maradjunk le róluk:

Az év elejétől nem tudunk fizetni a régi tízezresekkel. Ha maradt még a régi bankjegyből a pénztárcánkban a bank- és postafiókban három évig, a jegybankban pedig húsz évig díjmentesen beválthatjuk.

Az Erzsébet-utalványok 2019. december 31-ig voltak érvényesek. Nem csak a papíralapú, hanem a kártyás Erzsébet-utalványcsalád is elvesztette értékét, ugyanis az Étkezési, az Ajándék, a Kultúra, a Sport és a Ruházati Erzsébet-utalványok érvényessége is lejárt.  

2020. január 1-én életbe lép a legalább négy gyermeket nevelő édesanyák szja-mentessége, valamint a nagyszülői gyed is.

A levélfeladás ára is változik a Postánál, egyes levelek feladása olcsóbb lesz, de van olyan levél, ami drágul.

Az ötös, a hatos, valamint a skadináv lottójátékok ára is emelkedni főg, 250 forintról 300 forintra.

Nő a biológiai eredetű összetevők aránya az üzemanyagokban, ezzel Magyarország is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó országokhoz.

A kisvállalati adó (kiva) kulcsa 12%-ra csökken. A hazai turizmus versenyképességének erősítése érdekében a kereskedelmi szálláshely szolgáltalás ÁFA-szintje a jelenlegi 18%-ról 5%-ra csökken.

Megszűnik az egyszerűsített vállalkozói adó (eva), mint adózási forma.

Ingyenessé válnak a meddőségkezelésben használt gyógyszerek, beavatkozások. A kormány a családvédelmi akciótervvel államosította a meddőségi központokat.

Kedvezményes kamatozású lakáshitelt vehetünk fel, ha környezetbarát energiabesorolású lakást tervezünk venni. A jegybank tőkekövetelmény-kedvezményt hirdet a magyarországi székhelyű hitelintézeteknek a 2020-2030 között kihelyezett zöld lakáscélú hitelei után – gyűjtötte össze a kaposvarmost.hu.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!