Évet értékelt a SEFAG Zrt.

Kedd reggel a SEFAG Zrt. évértékelőt tartott az Erdők Háza Látogatóközpontban, ahol Fehér István vezérigazgató elmondta, hogy az idei évet több olyan hatás is befolyásolta, amelyek még 2019-ben kezdődtek. Összeomlott faipar a cseh viharkárok miatt bekerült nagymennyiségű faanyag miatt, aztán a megjelenő a koronavírus-járvány tovább fokozta a piaci nehézségeket, a turizmus visszaesett, vele együtt a vadászati turizmus.

 

A vezérigazgató hozzátette, a 2022-es év jól indult, nagyon nagy az igény a fapiacon, minden választékot el tudnak adni, és szerencsére a vadászok is megérkeztek hazánkba. Ami bizonytalanságot jelenthet, az a szomszédban kialakult helyzet, az orosz-ukrán háború és annak hatásai. 
Szabó Edit gazdasági igazgató az eseményen elárulta, a társaság 10 milliárdot meghaladó árbevétellel zárta a 2021-es évet. Tájékoztatott, a SEFAG Zrt. vagyona meghaladja a 13 milliárd forintot, s ennek közel háromnegyede saját tőke. Az árbevétel jelentős része belföldi piacon keletkezett. A társaság alaptevékenysége az erdőgazdálkodás, így árbevételünk kétharmadát, 66 százalékát a fakitermeléssel értük el, emellett pedig meghatározó a fafeldolgozás, és jelentős részarányt képvisel a vadgazdálkodásból származó árbevétel is – közölte a gazdasági igazgató. Mint mondta, a 2022-es évet nagyon kedvező piaci körülmények között, megfelelő készletnagysággal kezdte meg a társaság, így az a cél, hogy a 11 milliárdos árbevétel mellett a tavalyi évhez hasonló, 405 millió forintos adózás előtti eredményt is teljesítsék.

Fotó:kaposvarmost.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!