Észak-mecseki falvakat ajándékozott meg a Pécsi Állatkert és a Karitász

Sikeres volt a Pécsi Állatkert és a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász közös adománygyűjtő akciója, hiszen 90 családnak adhattak át olyan ajándékokat a szervezők, amelyeket az állatkert látogatói ajánlottak fel.

A felajánlott játékokat, ruhákat a Karitász munkatársai és önkéntesei tartós élelmiszerekkel egészítették ki, így igazán színes és hasznos ajándékot vehettek át a nehéz körülmények közt élők. A Pécsi Állatkertet évente közel 150.000 látogató keresi fel, és a régió egyik kiemelkedő turisztikai és oktatási központja. Az állatkert életében a megszokott szerepkörön túl azonban fontos, hogy Pécsett és környékén segítse rászoruló gyermekek élményhez jutását és támogatást nyújtson.
Az állatkerti adománygyűjtések 2017 decemberében indultak, de Siptár Dávid, a Pécsi Állatkert igazgatója úgy fogalmazott, hogy fontosnak tartjuk, hogy ne csak karácsony idején, hanem év közben a „szürke hétköznapok” során is folytassák a gyűjtést, és közösen szerezzenek örömet a nehezebb körülmények közt élőknek. Az adományok átadása május 3-án történt Mindszentgodisán és Magyarszéken. A szervezők csomagokat készítettek, s családonként osztották ki az ajándékokat helyi önkéntesek segítségével a gyermekek közt.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!