Érdekfeszítő előadásokkal rukkolnak elő a tudomány ünnepén

A Pécsi Tudományegyetem a hagyományokhoz mérten idén is megrendezi a Kutatók Éjszkáját szeptember 24-én. Az Európa-szerte lebonyolított rendezvényen bemutatják a tudomány fontosságát és a kutatói életpálya színességét látványos, interaktív, sokszínű programok keretében.

A PTE közel 200 izgalmas programmal várja a résztvevőket szeptember 24-én, több mint 10 helyszínen. A kezdeményezés elsősorban a kutatói pálya népszerűsítését szolgálja, ezért leginkább a tizen- és huszonévesekre számítanak, azonban számos olyan érdekes és vonzó előadás is lesz, amelyeken a kisgyerekektől a legidősebbekig mindenki megtalálhatja a számára izgalmas eseményeket, és részt vehet valós kísérletekben is.

A szervezők elsődleges célja az, hogy a diákok, szüleik, tanáraik és az egész nagyközönség számára bemutassák, hogy a műszaki és a természettudományok a mindennapjainkban milyen mértékben szövik át életünket, valamint mennyire fontosak ezek a szakterületek a folyamatok leírásához, megértéséhez, és új összefüggések felfedezéséhez. Ezenkívül támogatni szeretnék a közoktatási és felsőoktatási intézmények, illetve gyakorlati helyet biztosító vállalatok együttműködését, népszerűsíteni a tudományt, továbbá a tudományos és innovációs tevékenységet, valamint a kutatói életpályát is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!