Erdei iskolák találkozója Sziágyon

A régió erdei iskolái találkoztak szombaton Sziágyon, a somogyi erdőgazdaság nyílt napján. A SEFAG Zrt. 11. alkalommal rendezte meg nyílt napját, amelyen a Dél-Dunántúl valamennyi erdei tanodája bemutathatta a pedagógusoknak, milyen erdőpedagógiai és szabadidős programokkal várják a kisdiákokat, írta a kapospont.
 

Erdészek és pedagógusok vették birtokukba egy napra a Sziágyi erdőt, ahol megosztották egymással oktatási programjaikat és tapasztalataikat, illetve ahol mindenki tájékozódhatott az erdei iskolák kínálatával. Tanulási és kirándulási lehetőseggel 9 régiós erdei iskola érkezett a találkozóra, ezekből a kínálatokból válogathatnak az általános és középiskolák, sőt, az óvodák is.
Az erdei iskolának már az is előnye, hogy olyan környezetet biztosít, melyet csak nagyon ritkán tapasztalhatnak meg a városi gyermekek, de még a falvakban élők is sok új élménnyel gazdagodnak. itt közel kerül hozzájuk a növény és állatvilág, ráadásul a programok szervesen kapcsolódnak az iskolai tananyagokhoz is. Mindemellett megismerkednek az itt eltöltött idő alatt az erdészek munkájával is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!