Előzzük meg a Halottak napi tüzeket

Közeledik halottak napja, amikor mécseseket, gyertyákat gyújtanak a hozzátartozók. Ahhoz, hogy méltó módon emlékezhessünk, előzzük meg a tüzet a temetőben és otthon is, figyelmeztet a katasztrófavédelem.

 

Tavaly 98 alkalommal keletkezett tűz temetőkben vagy azok környékén. A legtöbbször, 66 esetben a temető növényzete és a száraz avar kapott lángra. A legtöbb esetben csak néhány négyzetméteren pusztítottak a lángok, de néhány helyen a temető melletti területre is átterjedt a tűz, és többhektáros, kiterjedt szabadtéri tűz alakult ki. Összesen 330 ezer négyzetméternyi terület égett le. 17 alkalommal a temető területén kihelyezett szemetes gyulladt ki, 15 esetben pedig a sírhelyeken elhelyezett koszorúk égtek.

Tavaly október vége és november eleje között 13 temetőben keletkezett tűz. Ugyanebben az időszakban 12 lakóépületben csaptak fel a lángok kegyeleti gyertyák és mécsesek miatt.
Temetőkben, lakásokban egy a szabály, minden gyúlékony anyagot távolítsunk el a gyertyák közeléből, a mécsesek és gyertyatartók is tűzállók legyenek, és soha nem hagyjuk őket felügyelet nélkül. Aki a temetőben tüzet észlel, hívja a 112-es segélyhívó számot és értesítse a temető biztonsági személyzetét! 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!