Előbújtak az első vargányák, kezdődik a szezon

Zalában, Baranyában és Dél-Somogyban esett annyi eső és volt olyan kellemes hőmérséklet és páratartalom az elmúlt hetekben, hogy előbújhattak az erdőkben az idei első vargányák, írta a Sokszínű Vidék.

Azokon a tájakon, ahol a szárazság miatt még váratott magára a szezon kezdete, az időjárás kedvező alakulása okán alighanem napokon belül büszkén jelentik majd a gombabarátok a vargányákkal kapcsolatos kalandjaikat. Az időjárás természetesen nagyban befolyásolja a magyar erdők királyának megjelenését, és mivel az elmúlt időszakban kevés eső volt, valamint a meleg is hiányzott az északi országrészben, a nógrádi gombázóknak egyelőre várniuk kell a sikerélményekre. Ugyanakkor az utóbbi napokban hullott csapadék és a melegedő nappalok egyre közelebb hozzák a vargányákat az erdei séták közben.
A déli országrészben viszont már megjelent az igazi, azaz a vargánya. A Facebookon a Csodálatos gombabirodalom, az Erdei gomba és a Magyar gomba barátok csoportokban napok óta találkozhatunk posztokkal, ahol fotók kíséretében osztják meg a gombabarátok az idei első, vargányákkal történt “találkozások” örömét.   Kiemelt kép: Pixabay

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!