Elmaradnak az erdei túrák

Az időjárás téliesre fordulása miatt, elmaradt a barcsi Mecsekbe tervezett hétvégi túrája. Azoban nem csak ez az egy maradt el.
Mint ahogy a Mecsekerdő Zrt. sajtóosztályától a bama.hu megtudta, a hóréteg vastagsága változó a Mecseken, a Jakab-hegyen, Kelet-Mecsekben 20–25, míg a Zselicben csak néhány centiméter. A turistautakkal kapcsolatban komolyabb károkról, járhatatlan utakról nem érkezett jelzés az erdészeti céghez. Sok helyen azonban a fák lombkoronája, ágai a nedves hó súlya alatt földig hajolt, letört.

A Mecsekerdő Zrt. ezért arra kéri a kirándulókat, hogy a balesetek elkerülése érdekében a veszélyes időszakban ne induljanak az erdőkbe, vegyék figyelembe, hogy az erdőterületek csak fokozott körültekintéssel látogathatóak. A Malomvölgyi, Égervölgyi parkban a havazás miatt minimális károk történtek: egy-egy fakidőlés, illetve ágak törtek le a hó súlya alatt. Azonban ezeket a Biokom munkatársai felszabadították és eltakarították. A turistautakon most is, ahogyan korábban is, csak és kizárólag saját felelősségre közlekedhetnek a látogatók, de a havazás tekintetében nem állnak tiltás alatt.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!