Elkezdődött a 14. Infotér konferencia

A 14. Infotér konferenciát keddtől csütörtökig rendezi meg Balatonfüreden az Informatika a Társadalomért Egyesület, amelynek Defense & Space elnevezésű, keddi napján a védelmi- és  űripar állt a középpontban. Az esemény nulladik napján részt vett Hankó Balázs,  a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára. Az államtitkár beszédében kijelentette, hogy a jövő szakembereit kell képezni.

Kiemelte: a mesterséges intelligencia kiemelten jelenik meg a fókuszterületi stratégiákban és a védelmi-biztonsági szempontoknál, valamint illeszkedik a jövő egyeteme, szakképzése, illetve felnőttképzése struktúrájába is.
Az államtitkár előadásában büszkeségének adott hangot, hogy a magyar innováció, a magyar kutatás Nobel-díjasokkal rendelkezik. Azt mondta: a magyar innováció lépésről lépésre halad előre, és már a nemzetközi innovációs eredménytáblán a 33. helyen áll. A cél az, hogy 2030-ra az ország legyen a legjobb 25 között, Európában pedig a legjobb tízben - tette hozzá.  (MTI)

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!