Elítélt férfi mentette meg a jégbe szakadt korcsolyázót Kaposváron

Továbbra is veszélyes a Balaton jege, a mentők sem tudnak minden esetben biztonságosan intézkedni. Kaposváron a Deseda víztározónál egy korcsolyázó alatt beszakadt a jég, s a férfi derékig elmerült a vízben.

Elesett egy ember a Balaton jegén a siófoki Deák Ferenc sétány közelében. A sérült lábtörést szenvedett, nem szakadt be alatta a tó jege, azonban a kihozatalához tűzoltói segítséget kértek a mentők. A siófoki hivatásos tűzoltók végül hordágy segítségével mentek be érte a jégre és vitték ki a partra.

Kaposváron a Deseda víztározónál egy házaspár vette észre, hogy a parttól mintegy száz méterre egy korcsolyázó alatt beszakadt a jég, s a férfi derékig elmerült a vízben. A bajba jutott segítségére siető férfi az egyik közeli háznál kért létrát, felesége ez idő alatt a segélyhívó számot tárcsázta. A kaposvári hivatásos tűzoltók, valamint a Kötél egyesület tagjainak kiérkezésekor a segítséget nyújtó férfi, saját testi épségét sem féltve már kihúzta a lékből a szerencsétlenül járt korcsolyázót. Később kiderült: A bajba jutott embert egy elítélt mentette ki – ezt közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. A közlemény szerint a reintegrációs őrizetben lévő férfi kutyát sétáltatott, amikor a korcsolyázó alatt beszakadt a jég. Saját életét kockáztatva sietett az elmerülő férfi segítségére - létrák és kötelek segítségével közelítette meg, és kihúzta a jeges vízből. Később a katasztrófavédelem kiérkező munkatársainak segítségével sikerült a partra jutniuk. Az átfagyott korcsolyázót a mentők kórházba szállították.

Fotó: KÖTÉL Egyesület

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!