Elindult az élelmiszerellenőrzés fókuszban a sonkák és tojások

Vizsgálják a sonkákat, elindult a tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzés. Az egész országra kiterjedő ellenőrzés március 20. és április 17. között zajlik - közölte a Földművelésügyi Minisztérium. Az ellenőrzést Zsigó Róbert, a tárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára rendelte el. 

Az éppen idén 5 éves Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a megyei kormányhivatalok munkatársai várhatóan húsvét hétfőn zárják a tavaszi ellenőrzés-sorozatot, ezzel biztosítva a magyar lakosság számára a biztonságos élelmiszerhez való hozzájutást. Vizsgálják a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, így az ünnepek alatt megbízható termékekhez juthatnak a fogyasztók – írták. A szaktárca szerint a biztonságos élelmiszerfogyasztás szempontjából különösen fontos, hogy az előállítástól a forgalmazásig figyelemmel kísérjék a szakemberek az élelmiszerek útját. Az ünnepi asztal elmaradhatatlan ételei, mint például a sonka és a tojás kiemelt figyelmet kapnak az ellenőrzés során, csak úgy, mint a különféle borok, szeszes italok, a szezonális zöldségek, gyümölcsök és nem utolsó sorban az édesipari termékek. A szakemberek a nyulak és bárányok, tehát élő állatok szállítását is nyomon követik a közel egy hónapos ellenőrzés során – közölte az FM.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2020. január 20.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!