Együttműködés a sporttudomány képzési területein

Együttműködési szerződést írt alá december 8-án a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Sporttudományi és Testnevelési Intézete, a Pécsi Vasutas Sportkör, valamint a Pécsi Sport Nonprofit Zrt., mely a hallgatók sportszakmai gyakorlatát teszi majd hosszútávon lehetővé a két szervezetnél.

A Pécsi Tudományegyetem, melyet idén is az Év Legsportosabb Egyeteménekválasztottak, nem csak a duális életpályamodellt támogatja elkötelezetten, mely az élsportolókat támogatja abban, hogy ne kelljen választaniuk a sport és a tanulás között, hanem a sporttudomány képzési területek magas színvonalú elméleti és gyakorlati oktatását is.
A most aláírt együttműködési szerződés értelmében a PSN Zrt., valamint a PVSK közreműködik a sporttudomány képzési területhez tartozó edző BSc és sportszervező BSc képzésben résztvevő hallgatók 200 órás sportszakmai gyakorlatának megvalósításában, melynek célja, hogy a hallgatók elméleti ismereteiket gyakorlati tapasztalatokkal egészítsék ki.

A megállapodás azonban nem csak a hallgatóknak és az oktatóknak jelent majd szakmai fejlődést, hanem a PSN Zrt. és a PVSK munkatársainak, edzőinek, sportolóinak is. A Természettudományi Kar a szerződés értelmében részt vállal a sportolók teljesítményének igény szerinti diagnosztizálásában, emellett rendszeresen tájékoztatja a PSN Zrt. és a PVSK sportolóit az egyes képzési lehetőségekről.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!