Egyre több a megfázásos beteg

Beköszöntött az ősz, egyre több a megfázásos beteg. Pedig a szakemberek szerint friss zöldségekkel és gyógyteákkal sokat tehetünk egészségünk megőrzése érdekében.
 

Ősszel mindig megnövekszik a betegségek száma, a frontok miatt pedig a gyenge immunrendszerrel rendelkezők még többször keresik fel a patikákat orrfolyásos, köhögős, lázas panaszokkal, írta a KaposPont. A lapnak nyilatkozó Dr. Bali Tibor, gyógyszerész szerint már szeptemberben akkora volt a forgalom, mint az előző télen.
Az immunrendszerünk megfelelő állapota a biztosíték arra, hogy betegség nélkül tudjuk átvészelni a fázós, hideg hónapokat. A legtöbb betegség ezért egy immunerősítő kúrával már a tünetek megjelenése előtt leküzdhető. A legjobb ilyenkor, ha sok friss, az évszaknak megfelelő zöldség, gyümölcs szerepel az étrendünkben. Györe Kata, dietétikai munkatárs úgy fogalmazott a lapnak, hogy piacon vásárolt zöldségekkel, gyümölcsökkel tartsuk fenn a szervezetünk vitaminháztartását. Emellett nagyon hasznos például a grapefruit, aminek nagyon magas a vírus és baktérium ölő hatása, gyerekeknek is és felnőtteknek is egyaránt ajánlott, illetve a gyógyteák is belépnek itt a körbe. A szakember szerint a legjobb gyógytea egyébként ilyenkor a kamilla, ez ugyanis nemcsak immunrendszerünket erősíti, hanem segíti a náthás tünetek enyhítését is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

"Boldog vagyok, de egyedül nem BOLDOGulok"- szakszolgálati hét a barcsi tagintézményben

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!