Egyelőre nem nyitnak ki a szezonális üzletek a Balatonnál

A koronavírus miatt több kora tavaszi rendezvény is elmaradt a Balatonnál: nem nyitották meg a hétvégén a 8. Füredi Tavaszi Fesztivált sem, s bár az egész évben nyitva tartó tóparti éttermek, bisztrók, borozók, cukrászdák többsége várta a vendégeket, a szezonális üzletek tulajdonosai még fontolgatják, mikor nyissanak ki, írta a Magyar Nemzet.
 

A balatoni kompközlekedés korlátozásáról még nincs rendelet, de az átkelőhajókat üzemeltető Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) gondoskodik a dolgozói és a komputasok egészségi állapotának megőrzéséről. Fertőtlenítő kézmosó készülékeket helyeztek ki a kompkikötő zárt területeire, emellett azt kérik az utasoktól, hogy a menetjegyért ne készpénzzel, hanem bankkártyával fizessenek.
A balatoni komp péntek óta negyvenpercenként közlekedik, a szántódi révből az első járat 6 óra 40 perckor, Tihanyból az utolsó este 7-kor indul. A hajózási előszezon idén is húsvétkor kezdődik: az első személyhajó április ­11-én, nagyszombaton délelőtt 10 órakor indul a siófoki kikötőből Balatonfüredre.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2021. április 12.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!