Dupla születésnap a PécsZOO-ban.

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar örökbefogadott kiskedvence Bonifác a borjúfóka és párja Donka, 2020. július 16-án ünneplik 5. születésnapjukat. 

Mint tudjuk, véletlenek nincsenek, a sors is egymásnak teremthette a Pécsi Állatkert fókapárját, hiszen egy napon születtek: Bonifác a Nyíregyházi Állatparkban, míg Donka Németországban, az Augsburgi Állatkertben látta meg a napvilágot 2015. július 16-án.
A PTE TTK és a Pécsi Állatkert között évek óta szoros együttműködés és jó kapcsolat áll fenn, mely mindkét fél számára hasznos és előnyös, rengeteg közös szervezésű programmal várják a nagyérdeműt az év hátralevő részében is. A Természettudományi Kar Bonifác örökbefogadásával 2019. szeptember 10-én lépett az „Örökbefogadó szülők klubjába”, még szorosabbra fűzve ezzel az együttműködést. 
A látványetetéssel egybekötött születésnap 2020. július 16-án, 11:15 -kor kezdődik, igazodva a fókák napirendjéhez és bioritmusához. Mint az összes többi fókafaj, úgy a borjúfóka is ragadozó: legfőbb tápláléka a hal, így születésnapjukon is egy halas tortával köszöntik őket. A heringtorta átadása előtt a Természettudományi Kar dékánhelyettese, Dr. Jakab Ferenc köszönti a látogatókat.

Fotó: PTE TTK

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2021. április 12.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!