Csúszásveszély az utakon

Egyre több a megcsúszásos baleset. A rendőrség és a katasztrófavédelmi igazgatóságok honlapjaikon tájékoztatnak a beavatkozásokról. Pénteken reggel pl. letért az útról, árokba hajtott, majd a szántóföldön állt meg egy személyautó Juta külterületén.

A balesetet szenvedett autóban csak a sofőr utazott, aki a tűzoltók kiérkezése előtt kiszállt a járműből, de sérülései miatt a mentők kórházba szállították. A kaposvári hivatásos tűzoltók végezték a gépkocsi műszaki mentését. 

Arra kérik a szakemberek az autósokat, hogy vezessenek lassabban, tartsanak nagyobb követési távolságot! Ha a levegő hőmérséklete 2 °C alá csökken, a megszokottnál is óvatosabban vezessenek, hiszen bárhol előfordulhatnak jeges útszakaszok! Jég képződhet a burkolatra lehullott csapadékból, a lecsöpögő nedvességből, páralecsapódásból.  Leggyakrabban a légmozgásnak kitett hidakon, felüljárókon, erdőfoltokon és mélyebben fekvő útszakaszokon áthaladva tapasztalhatják ezt.
Az idokep.hu tájékoztatója szerint, térségünkben, este hat órát követően, már minden nap minuszokra lehet számítani. Huszadikát követően enyhülés érkezik és vele együtt egy csapadékosabb időszak is, amikor újra lesz havas eső is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!